Metoda beljenja zob, ki jo ponujamo v naši ordinaciji se uporablja, kadar želimo pobeliti zobe le za nekaj odtenkov v eni uri. Za dosego željene beline zob se pri trdovratnejših madežih ta postopek beljenja lahko nekajkrat ponovi. Prav zato je pri tej metodi ponavadi potrebnih več obiskov v ambulanti.
Za beljenje v zobni ambulanti uporabljamo belilni gel z višjo koncentracijo peroksida, kot ga vsebuje gel za domačo uporabo. Zato ga nanesemo na zobe šele po tem, ko smo zaščitili vsa mehka tkiva z gumijasto bariero. Gel pustimo učinkovati na zobeh okoli 20 minut, nato ga speremo z zob ter odstranimo gumijasto bariero.

beljenje zob
Prej
beljenje zob
Potem
Beljenje zob

Beljenje z belilnim gelom v zobni ordinaciji je metoda, ki vam omogoča pobelitev zob za nekaj odtenkov v eni uri. Če so madeži trdovratnejši se postopek lahko ponovi ali pa se beljenje nadaljuje s sistemom za beljenje doma, da se pridobi željen rezultat. Pri tej metodi je potrebnih več obiskov v ordinaciji, da se doseže želeni odtenek zob.

demo
Prej
demo
Potem
Kompozitne zalivke

Za izdelavo zalivk iz kompozitnega materiala (bele plombe) uporabljamo najsodobnejše materiale in tehnike izdelave. Kompozitni materali se uporabljajo za:

  • majhne in srednje zalivke (plombe)
  • zamenjavo dotrajanih amalgamskih zalivk
  • korekcijo barve zoba
  • zdravi zobje, brez kariesa
  • odstranjene mehke in trde zobne obloge (zobni kamen)
  • zdrava dlesen, brez znakov vnetja
  • Pogosto je po beljenju potrebno zamenjati zalivke na beljenih zobeh, saj belilni gel zalivk ne pobeli.
  • Beljenje lahko povzroči prehodno prekomerno občutljivost zob. Za odpravo teh težav, vam zobe premažemo s preparatom za desenzibilizacijo.
Beljenje zob
za
90€

Ni potrebno, da izgledajo vaši zobje popolnoma beli, proces lahko zaključimo pri vam sprejemljivi in ugodni svetlosti.

Totalna zobna proteza
samo
320€

Totalna proteza nadomešča vse zobe v čeljusti ter predstavlja zadovoljivo in poceni rešitev za oskrbo brezzobe čeljusti.

Vas zanima več o beljenju zob? Naročite se že danes.