Kaj je zobni nakit?

Zobni nakit zobozdravnik prilepi na vaše zobe in je neškodljiv, če se uporablja na zdravih zobeh. Izdelan je lahko iz zlata, belega zlata, diamantov, dragih kamnov ali stekla. Najbolj priljubljeni so kristalčki iz brušenega stekla, ki so lahko izdelani v različnih velikostih. Nakit je majhen, eleganten in olepša nasmeh.

Kdo lahko uporablja zobni nakit?

Pacienti s karioznimi zobmi ali vnetimi dlesnimi naj zobenega nakita ne uporabljajo. Površina na katero se zobni nakit prilepi mora biti popolnoma zdrava. Zobni nakit se lepi le na naravne zobe, na umetne  porcelanske prevleke se ne prime.

Ali obstajajo stranski učinki?

Prvi dan po namestitvi je lahko nakit nekoliko moteč, ker čezenj drsi ustnica, nato pa se posameznik nanj navadi in postane neopazen. Ker se sklenine ne brusi, ampak se nakit le nežno prilepi na površino sprednjega zoba, stranskih učinkov ni. Prav tako ne ovira ustne higiene. Prostor pod nakitom je zaprt, zato bakterije ne morejo uhajati spodaj.

Zobni nakit se lahko odlepi in ga lahko pogoltnete, kar sicer ne povzroča težav. Paziti je treba, da se ob morebitnem odlepljenju ne vdihne. Če se odlepi, lahko tudi ugriznete vanj po nesreči in si poškodujete zobno sklenino. Iz tega razloga je bolje, da nakit prilepi zobozdravnik, saj profesionalna lepila bolje držijo od trgovinskih.

Zobna površina mora biti čista in osušena. Najprej se nanese kislino na mesto predvideno za nakit. Sklenina postane na tem mestu rahlo hrapava, kar zagotovi večjo stabilnost nakita. Sledi nanos lepila ter namestitev nakita. Z modro svetlobo se ga močno pritrdi. Profesionalno nalepljen nakit ostane na zobu tako dolgo, dokler ga ne odstranimo.

Odstranjevanje nakita je enostavno. Ko je nakit odstranjen se zob spolira, da se očisti ostanke lepila. Površina zoba ob dobri ustni higieni ostane nedotaknjena.

Pomembno je, da se vzdržuje dobra ustna higiena, predvsem v področju nakita, da preprečimo nabiranje oblog in preprečimo nastanek zobne gnilobe.

Beljenje zob
za
90€

Ni potrebno, da izgledajo vaši zobje popolnoma beli, proces lahko zaključimo pri vam sprejemljivi in ugodni svetlosti.

Totalna zobna proteza
samo
320€

Totalna proteza nadomešča vse zobe v čeljusti ter predstavlja zadovoljivo in poceni rešitev za oskrbo brezzobe čeljusti.

Vas zanima več o zobnem nakitu? Naročite se še danes.